Försäkra katten innan hämtning om ni ej väljer att ta över försäkringen från Agria som vi har på kattungen sedan 6 veckors ålder.

Ta reda på vilken veterinär som finns i er närhet ifall att en olycka händer så att ni inte står handfallna vid en akut situation.

”Barnsäkra” hemmet, t ex plastpåsar, giftiga växter, ev leksaker, tex pärlor, snören, lego, samt sladdar, gummisnoddar och prydnadssaker som ni är rädda om plockas undan.

Stamtavla, id-chipmärkning, vaccinationer samt besiktningspapper medföljer när ni hämtar katten, förvara dessa på ett säkert ställe, stamtavlan är en värdehandling.

Sandlåda med finkornig klumpbildande sand på avskilt men lättåtkomligt ställe där katten känner sig trygg.
Om det finns mer än en våning i bostaden, en låda per våning rekommenderas, samma gäller om ni har flera katter, dvs en låda per katt.

Mat får ni med ifrån oss för de första dagarna men tänk på att ej ha mat och vattenskål för nära varandra, det ska vara minst ett par meter emellan. Torrfoder har vi alltid stående framme samt färskt vatten, våtfoder eller färskfoder får de av två-tre gånger om dagen. Önskar ni byta foder så bör det göras successivt under ett par-tre veckors tid.

Lek är viktigt för kattungar, både med er så som med ev andra djur. Har ni andra djur hemma så rekommenderar vi att nykomlingen får bo i eget rum, tex sovrummet, de första dagarna och ni introducerar dem för varandra under övervakning några timmar i taget. Tänk på att nykomlingen sätts i en helt ny miljö med nya lukter och ljud vilket kan göra dem oroliga och lite ledsna den första tiden. Vi rekommenderar sovrummet då de lär känna er samtidigt som de lär känna miljön. Mat och lek är bra sätt att bli kompisar på. Tvinga aldrig djuren på varandra, låt dem ta det i sin egen takt.